tiistai 25. lokakuuta 2016

Action syyslomaleirit Länkkärissä ja Hietalahdessa

Koululaiset viettivät syyslomaa viikolla 42, mutta kaikki koulut eivät. Länsimetsän ja Hietalahden kouluilla pidettiin Action-syyslomaleirit maanantaista keskiviikkoon. Leireille osallistui yhteensä reilut 30 lasta, osa oli kaikkina kolmena päivän osa taas yhden tai kaksi päivää. Leirit olivat koko päivän kestäviä tapahtumia. Lapset tuotiin kouluille aamutuimaan 8 ja 9 välillä ja leirit loppuivat viimeistään kello 16. Päivän aikana touhuttiin erilaisten aktiviteettien parissa ja ohjauksesta vastasi Actionin omat ohjaajat (Aaku, Jessica, Katja ja Martin) sekä eri lajien ja toimintojen osaajat.

Länsimetsän leiri starttasi kahdeksalta maanantaina, kun ensimmäiset lapset tuotiin koululle. Lapset menivät ensitöikseen leikkimään koulun pihaan, kunnes joku huomasi puussa jalkapallon. Palloa lähdettiin saalistamaan yhteistuumin ja noin vartin keppien heittelyn ja kiipeämisen jälkeen pallo saatiin alas. Pallo todettiin kuitenkin tyhjäksi ja pelit jäivät aika lyhyeksi. J Tämän jälkeen siirryimme sisälle, jossa tanssikoulu Kipinän ohjaaja Meri piti discotanssia lapsille. Rytmikkäiden tanssiliikkeiden jälkeen alkoi palohälytin soida ja kaikki siirryimme ulos odottelemaan paloautojen saapumista ja tilanteen selviämistä. Hälytys oli väärä hälytys ja reilun vartin odottelun jälkeen pääsimme sisälle takaisin. Sisällä leirin hitiksi osoittautui paperilennokit, joita taiteltiin, muokattiin ja lennätettiin ympäri salia, aina kun siihen mahdollisuus oli. Lounaan jälkeen menimme pihaan leikkimään ja käyttämään koulun laadukasta ja monipuolista piha-aluetta yhdessä Actionin välinekorien kanssa. Päivä huipentui salin parkour-rataan, jota yhdessä rakennettiin lasten toiveiden mukaan ja jossa hypittiin ja pompittiin iloisesti.



Tiistaina vuorossa oli luonto- ja ulkoilupäivä, jota saapui pitämään Kirsti Lehtonen, maailmanperintöopas. Kirstin johdolla lähdimme läheiseen metsään keräämään kasveja, harjoittelemaan puiden korkeuksien mittaamista ja oppimaan miten jää on muokannut maisemaa Vaasan alueella. Päivän päätteeksi lapset tekivät omat taideteoksena keräämistään kasveista ja Kirsti kertoi mielenkiintoisia nippelitietoja kerätyistä kasveista. Päivä oli erittäin antoisa ja toi vaihtelua Actionin perinteiseen liikunnalliseen toimintaan.


Viimeinen päivä valkeni aurinkoisena ja yhtä aurinkoisia olivat lapset kolmantena päivänä. Päivän aluksi lähdimme kiertämään kahdessa ryhmässä koulun lähellä sijaitsevaa frisbeegolf-rataa. Kierroksen päätteeksi näimme vielä käpytikan, josta Kirsti oli tiistaina kertonut miksi se hakkaa puita ja kyllä lapset sen vielä seuraavana päivänä muisti. J Viimeisten paperilennokki lennätysten jälkeen tuli Kipinän Ida pitämään vielä tunnin hip-hop tanssia. Tämän tanssitunnin päätteeksi olikin hyvä päättää tämän vuoden syyslomaleirit ja suunnata kohti viimeisiä lomapäiviä.


Hietalahden leirillä päivät täyttyivät jalkapallon, luistelun, tenniksen, sulkapallon, keilauksen, frisbeegolfin, parkourin ja taitelun merkeissä. Taitelua käytiin päivittäin tekemässä TaiKonin tiloissa Kasarmilla, jossa ohjelmassa oli tanssia ja akrobatiaa, kuvataidetta ja keramiikkaa.

Leirit osoittivat jälleen, kuinka liikuntapalveluiden, koulun, seurojen ja erilaisten muiden toimijoiden yhteistyöllä saadaan hienoja tapahtumia aikaan lapsille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti