tiistai 5. huhtikuuta 2016

Haluatko maratoonariksi?

Ensi maanantaina 11.4. pyörähtää käyntiin koko Länsimetsän koulun maraton-haaste. Kuukauden aikana on tavoitteena saada kasaan 41,195 km kävellen tai juosten. Kuulostaako aivan mahdottomalta?
Haasteeseen on aikaa tasan kuukausi. Oppilaat saavat maanantaina maratonpassin, jossa on yhteensä 118 ruutua. Oppilas saa merkita rastin ruutuun kun on kiertänyt välitunnilla, koulupäivän aluksi tai vaikka illalla koulun välituntilenkin. Reitti on merkitty punaisella nauhalla puihin ja se sijaitsee koulun ja hiekkakentän välissä. 
11.5. opettaja ilmoittaa oman luokan maratoonarit Kirsi-, Marita- tai Jaana-opelle. Suunnittelilla on nimittäin mitalijuhlat. Vanhempainyhdistys on lupautunut hankkimaan jokaiselle maratoonarihaasteen suorittaneelle oppilaalle mitalin ja mehun+keksin tai muuta mukavaa. Matti-rehtori pitää myös puheen salissa järjestettävässä tilaisuudessa. 
Nyt toivomme innokasta osallistumista tähän tempaukseen. Palkintonahan on pelkkää plussaa; liikuntaa, punaisia poskia, aktiivisuutta välitunnille, tsemppiä liikunnan arviointiin, kuntoa, ulkoilua ja jos saa koko passin täyteen; mitali. Ja vaikka et saisikaan passia täyteen, niin olet jokatapauksessa liikkunut!

Tässä kuva maratonpassista:


Nyt siis haaste on heitetty:

OPET: jakakaa omille oppilaille passit maanantaina ja innostakaa kouluaikana saalistamaan rasteja!
OPPILAAT: nyt innolla mukaan kivaan haasteeseen!
VANHEMMAT: kannustakaa lastanne liikkumaan. Me teemme parhaamme koulussa mutta vanhemmilla on iso rooli, vastuu ja mahdollisuus tässä. Nyt alkaa olla huippupyörä/kävelykelit koulumatkoihin. Jos matka on pitkä niin voisiko lapsi vaikka palata iltapäivällä omatoimisesti kotiin? Tähän maraton-haasteeseen voi kantaa kortensa kekoon tulemalla iltaisin yhdessä lapsen kanssa kiertämään välituntilenkkiä. Aikuisen malli on tehokas keino! 
VANHEMPAINYHDISTYS: nyt vain mitaleita kyselemään... kuukausi menee hujauksessa ja jotenkin uskon ja toivon että pari mitalia ei taida riittää! 
MUUT LIIKKUVAT KOULUT: napatkaa ihmeessä idea. Voin jakaa passipohjan ja kunniakirjan jos haluatte muokata sen pohjalle omanne. 


Tässä vielä video aiheesta:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti